Shimadzu Prominence Ionkromatográf HIC-ESP
Termék kategória
Az új Prominence Ionkromatográf rendszer robusztus elektrolitikus szuppresszorral rendelkezik, ami a Shimadzu HPLC rendszereknél megszokott kiváló injektálási pontossággal és alacsony áthordással párosul, ezért rendkívül megbízható eredményeket biztosít. Az újonnan fejlesztett anion szuppresszor megőrzi a csúcsalakot, miközben nagy érzékenységet és stabil működést biztosít hosszú használat során is.
A Prominence Ionkromatográf széles applikációs körben alkalmazható mint a környezeti, gyógyszeripari és élelmiszeripari területek.

 

 

Nagy Érzékenység és Megbízhatóság

Az egyedülálló hajlított áramlási útvonallal és az optimált dialízismembránnal az új ICDS™-40A anion szuppresszor nagy hatékonyságot és stabil alapvonalelnyomást, alapvonalcsökkentést biztosít (szabadalmaztatott). A szuppresszor és a legmagasabb minőségű pumpa kombinálása megbízható eredményeket szolgáltat.

Az ICDS-40A szuppresszorral nagy érzékenység, megbízhatóság és robusztusság érhető el

Az ICDS-40A csökkenti a sávszélesedést, növeli az érzékenységet az alacsony visszatartású analitok esetében mint a fluorid, és növeli az elválasztás hatékonyságát. Az elektrodialitikus rendszerben az analízis és a regenerálás egyszerre történik, időveszteség nélkül és sokkal hatékonyabb, mint a nehézkes off-line regenerálás. A környezetre veszélyes oldatok használata - mint a kénsav - nem szükséges.

Fluorid mérése azért kritikus, mert az injektált minta víztartalma a holttérfogattal jelentkező negatív csúcsot eredményez, és a fluoridcsúcs e negatív csúcs felszálló ágán vagy annak közelében eluálódik. Köszönhetően az ICDS-40A szuppresszor kis belső térfogatának, ez a vízcsúcs keskeny marad, ami a fluorid mérését nem zavarja.

A Shimadzu új Prominence ionkromatográfjának felépítése

 

Az analitikai oszlopról eluálódó komponensek még nagy vezetőképességű eluenssel érkeznek, ami nem teszi lehetővé az érzékeny mérést. Az ICDS-40A szuppresszor az eluens Na+ ionjait H+ ionokra cseréli, amivel drasztikusan csökkenti annak vezetőképességét. A CDD cellán történt detektálás után ezt az áramlást vezeti vissza a szuppresszorba, így a szuppresszor által megtisztított folyadék mint tisztítófolyadék hasznosul.

Az ICDS-40A hatékonyan helyettesíti a nátriumiont hidrogénionra a víz elektrolíziséből. 

Az ICDS-40A anion szuppresszor felépítése és működési elve

 

A kolonnából érkező áramlás a szuppresszor cellában vissza van fordítva, közte kationáteresztő membrán van. A köpeny is kationáteresztő membránnal van ettől elválasztva, és ebben tiszta víz áramlik. A cella két oldalán anód és katód van. Az anódra és a katódra kapcsolt feszültségkülönbség miatt elektrolízis történik, a külső köpenyben az anódnál hidrogénionok, a katódnál hidroxidionok keletkeznek. A hidrogén ionok a katód irányába áramlanak, és átjutnak a féligáteresztő membránon, innen pedig a nátriumionok vándorolnak tovább a katód irányába. A kationtisztítás ellenáramban történik. Az eluens nátriumion-mentesítése után a detektorba lép, ahol a vezetőképességből generálódik a kromatogram, majd ez az eluens visszatér a szuppresszorba, ahol köpenyfolyadékként lép be. A szuppresszáló folyadékos anionszuppresszorokhoz képest az a nagy előnye, hogy ezzel a megoldással a rendszer nem igényli a szuppresszáló folyadék regenerálását.

Az alábbi ábra folyóvíz minta minden 100. injektálási csúcsterület-eredményét ábrázolja. Stabil csúcsintenzitás tapasztalható még ilyen sok mérés után is. Az ICDS-40A kiváló ioncsere funkciója biztosítja a Prominence Ionkromatográf robusztusságát.

Optimalizált kialakítás laboratóriumi felületet takarít meg

A Prominence Ionkromatográf rendszer csak 420 mm széles, amivel a lehető legkisebb laboratóriumi felületet igényli.

Könnyű használat és átfogó támogatás

Mérés, adatok kiértékelése és riportálás, mind elvégezhető a LabSolutions™ programmal

A Prominence Ionkromatográf mérési paraméterek beállítása, folyamatos mérés, automatikus leállítás, adatkiértékelés és riport létrehozása mind elvégezhető a LabSolutions programból. Az adatintegritás a LabSolutions DB vagy LabSolutions CS programokkal biztosítható.

Csatolmány Méret
Shimadzu Prominence Ionkromatográf prospektus1.17 MB 1.17 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Teljesen automatizált online fehérjeemésztés, affinitás alapú leválasztás, intakt tömegelemzés, gyógyszerek és a gazdasejt fehérjék peptid feltérképezése egyetlen elemzésben.

Váltson hidrogénre, megéri.

A gázkromatográfiás méréseknél számos vivőgázt lehet használni: hélium, hidrogén, nitrogén, argon. A rendszer teljesítményjellemzőit és az adott módszer lehetőségeit a vivőgáz jelentősen tudja befolyásolni, ezért nem mindegy, hogy milyen vivőgázt választunk a gázkromatográfunkhoz. Jelenleg a legtöbb esetben héliumra esik a választás, mert inert és jó elválasztást lehet vele elérni. Egyes alkalmazásokhoz előszeretettel nitrogént választanak (töltetes oszlopos alkalmazások), másokhoz hidrogént. Az argon használata nem jellemző. Célszerű ezért áttekinteni azt, hogy az analitikusoknak milyen lehetőségeik vannak a vivőgázt illetően, melyik milyen tulajdonságokkal bír, és hogy miért, milyen analitikai/gazdasági megfontolásból válasszuk egyiket vagy a másikat.

Az utóbbi években a hélium ára jelentősen emelkedett, ami előrevetítette azt, hogy alternatív vivőgázokra is nyitottak legyünk. Sőt, a rendszerünket függetleníthetjük a palackoktól, ha gázgenerátor szolgáltatja a vivőgázt.

A környezetanalitika egyik alappillére a vízanalitika. A természeti erőforrások -például a folyók, az óceánok és a talaj- végesek, és mindannyian kötelesek vagyunk megőrizni azokat a jövő generációinak számára. A világban, amelyben ma élünk, továbbra is jelentős terhelésnek tesszük ki ezeket az erőforrásokat olyan gyakorlatok révén, mint az ipari gyártás. Alapvető fontosságú tehát, hogy az újrahasznosítás, az erőforrások újrafeldolgozása és a szennyezés csökkentése révén megőrizzük és megvédjük környezetünket. Ezeket csak pontos monitorozással és elegendő mennyiségű méréssel lehet megvalósítani. A Shimadzu ICPMS-2030 egyszerű, robusztus és pontos eszköz a minták mérésére, hogy az újrafeldolgozási folyamatok és a gyártási folyamatok megfelelően és felelősségteljesen irányíthatóak legyenek.

A gyógyszertervezés és -fejlesztés nagyon kényes folyamat, amely speciális elemzéseket igényel. Az egyes elemzésekhez a legjobb eszköz felhasználása a kulcs a laboratóriumi teljesítmény és hatékonyság javításához.

Teljesen automatizált kvantitatív szűrési módszer, amely 245 illegális és orvosi vegyület mérésére alkalmas vérből, plazmából és vizeletből.

A módszert az ISO 15189 követelményeinek megfelelően validálták.

A robusztussági vizsgálat kimutatta, hogy az egy hónappal korábban elkészített kalibrációs görbék 20% alatti bizonytalanságot eredményeztek a vegyületek több mint 80%-ánál.

Korábbi kvantitatív módszerekkel összehasonlítva, 188 páciens mintájának elemzése során R2=0.85 regressziós korrelációt tapasztaltak (n=312 mért koncentráció).

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.