Shimadzu GCMS-TQ8050 NX
Termék kategória

Intelligens teljesítmény – Intelligens működtetés – Intelligens hatékonyság

Kiterjesztett érzékenység

A rendszer, amely az eddig nem detektálható nyomnyi mennyiségeket is kimutatja

Az OFF-AXIS elrendezés előnyeinek maximalizálása érdekében a rendszer további három zajcsökkentő technológiát, és egy olyan detektort kínál, amely kiemelkedő erősítési teljesítménnyel rendelkezik. Ezen legmodernebb technológiáknak köszönhetően a rendszer megbízhatóan detektálja az ultra alacsony femtogram szintű anyagok ionjainak jelenlétét is. Az így kapott kivételes analitikai érzékenység és robusztusság növeli a megoldások értékét, és megnyitja az ajtót az új alkalmazásokhoz.

 

Nagy hatékonyságú detektor

A GCMS-TQ8050 NX a komponenseket megbízhatóbban érzékeli, mint a GCMS-TQ8040 NX, még olyan anyagok esetében is, amelyeknek kevesebb ionja érkezik be a detektorba. Ez azt jelenti, hogy megbízhatóbban elemezhető a femtogram koncentráció kevesebb ionnal.

OFF-AXIS elrendezés

Az OFF-AXIS elrendezés érzékenységvesztés nélkül csökkenti a zajt, például metastabil He ionok kiszűrésével.

 

Árnyékolt detektor

Az elektron sokszorozót további védelemmel látták el, hogy a külső elektromos zajtól megóvják.

Overdrive ionoptika

Két ionoptika beépítése a detektor elé lecsökkentette az argon és a hélium okozta véletlen zajokat, így növelve a Jel/Zaj arányt. Ezek az ionoptikai egységek Jel//Zaj arány javításán túl a tömeganalizátorból kilépő ionok fókuszálását is elősegítik. (Szabadalom: US6737644).

Az újratervezett detektor kiváló stabilitást biztosít így a femtogram tartományokban történő mérések is reprodukálhatóan kivitelezhetőek.

A kiváló adatstabilitás által a GCMS-TQ8050 NX olyan érzékenységet biztosít, amely a nagy felbontású GC-MS elemzéssel vetekszik. Ez a nagy teljesítményű új analitikai eszköz megbízhatóan azonosítja az anyagokat még a dioxinok és más olyan anyagok nyomnyi mennyisége esetén is, amelyek előzőleg nehezen voltak mérhetőek egy kvadrupol GC-MS rendszerrel.

Tartós hardver

Nagy érzékenysége mellett a GCMS-TQ8050 NX robusztusságot is biztosít. A szennyezéseknek ellenálló ionforrással és az ötször hosszabb élettartammal rendelkező detektorral biztosított a hosszútávú stabil mérés. A nagy érzékenységű GCMS-TQ8050 NX használatával a szükséges injektált térfogatok tovább csökkenthetőek, mint eddig bármikor. Ilyen módon a liner és a kolonna élettartama is növelhető.

 

Az ionforrás hosszú távon biztosítja a nagy érzékenységet 

A filamentet és az ionforrás házát szétválasztották, így a filament körül létrejövő elektromágneses tér nem gyakorol hatást az ionforrás belsejére. Továbbá az ionforrás és a filament között elhelyezkedő plusz védőpajzs a filament által termelt hőt is elvezeti, így az ionforrásban sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakítható ki. Ennek köszönhetően az aktív helyek előfordulása minimális, ezzel biztosítva a nagy érzékenységű mérések stabilitását. (Szabadalom: US7939810)

 

Nagyteljesítményű kvadrupol tömeganalizátor

A nagy pontosságú tömeganalizátor ionoptikával és szabadalmaztatott elektromos mezővezérlő technológiával rendelkezik, ezáltal nagy pontosságú tömegelválasztási teljesítmény érhető el. Az ionoptika minimálisra csökkenti a kvadrupol szennyeződését, így kiküszöböli a kvadrupol gyakori karbantartásának szükségességét.

 

Long-Life detektor

A detektor túlterhelésének lehetőségét minimálisra csökkentve jelentősen megnő annak élettartam. Éppen ezért a karbantartási ciklus is megnő, ami a hasznos működési idő növekedésével jár.

Csatolmány Méret
GCMS TQ-8050NX prospektus8.53 MB 8.53 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.